Home

EEN FLITSENDE CARRIÈRE

Auteur: Koos Spee
Titel:  Een flitsende carrière
Ondertitel:  Levende vissen zwemmen tegen de stroom in

Op een vroege novemberochtend in 2004 worden Koos Spee en zijn vrouw ruw gewekt door een zware explosie. Het explosief, vermoedelijk een lawinepijl, dat door de brievenbus naar binnen is gegooid, richt grote schade aan in de hal van hun woning.

Deze aanslag wordt door de leiding van het Openbaar Ministerie zorgvuldig buiten de pers gehouden en ondanks een uitgebreid onderzoek is de dader nooit gepakt.

Was het de bedoeling om Koos Spee een kopje kleiner te maken en hem te laten stoppen met zijn werk als landelijk verkeersofficier? Of was het een overtrokken reactie op een forse bekeuring?

In dit boek beschrijft Koos Spee wat zijn drijfveer was om zich zo veel jaren actief in te zetten voor de verkeersveiligheid en wat de mogelijkheden zijn om met elkaar te zorgen voor minder verkeersslachtoffers.

Koos Spee begon als politieagent op straat. Nadat hij een aantal jaren op de zitting had gestaan als officier van justitie, werd hij landelijk verkeersofficier en hoofd van het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie. Inmiddels is hij met pensioen en heeft hij nog een adviesbureau met de welluidende naam VerkeerDeBaas.

Na zijn pensioen in 2011 is Koos Spee dus niet gestopt met werken maar doorgegaan met o.a. het populaire programma SBS6 programma Wegmisbruikers en het geven van adviezen op het gebied van de verkeershandhaving en de verkeersveiligheid. Omdat hij niet echt een opvolger had, die zich als landelijk verkeersofficier profileerde, wordt hij tot op de dag van vandaag nog regelmatig door de pers gebeld voor interviews en kan hij zijn adviezen nog steeds aan een breed publiek laten horen.

Toch heeft hij twee jaar geleden mede gezien het feit dat de verkeershandhaving sterk terugloopt en het aantal verkeersslachtoffers weer stijgt, het plan opgevat om zijn ervaringen opgedaan als agent op straat maar met name ook als Landelijk Verkeersofficier aan het papier toe te vertrouwen en te voorzien van een aantal adviezen met name voor degene die het in ons land voor het zeggen hebben.  Want als het om de verkeersveiligheid gaat is hij nog steeds een zendeling die het evangelie op dit gebied wil verkondigen.

In zijn boek “Een flitsende carrière” beschrijft hij hoe hij van tuinman en bakkersknecht via een politieloopbaan uiteindelijk plv hoofdofficier van justitie werd. Met de nodige humor kijkt hij terug op zijn mooie maar vaak spannende loopbaan. Ook is het hem gelukt om lastige verkeersonderwerpen helder en eenvoudig te beschrijven. Hij vertelt hoe we met elkaar dit land veiliger kunnen maken en hij laat op onverbloemde wijze zien wat er de laatste jaren verkeerd gaat en waarom het aantal verkeersslachtoffers weer toeneemt. Daarbij laat hij misstanden die ontstaan door verkeerd beleid en trage of onjuiste wetgeving niet ongenoemd.
 

Klik hier om het boek te bestellen


Recensies

"Met veel plezier het boeiende boek van Koos Spee uitgelezen. Vol persoonlijke verhalen en vooral gegronde zorgen rond de verkeersveiligheid in ons land. Rake observaties over het gebrek aan handhaving."
Peter van der Knaap, directeur Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid

"Ik heb het boek met enorm veel plezier gelezen, al is het alleen al vanwege de boeiende schrijfstijl, met veel vaart erin. Leuk om ook nog iets te lezen over orgels!"
Piet van Dijk Amersfoortse Courant

"In het boek van Koos is veel te vinden, met name over verkeersveiligheid en handhaving. Ik kan er morgen mee aan de slag in de Kamer. Maar wat me het meest treft in dit boek is zijn eigenwijze vasthoudendheid. Tegen z'n bazen in, tegen de ambtenarij in, tegen de politiek in, maar vooral ook weerstand biedend aan ongenuanceerde oordelen in de media en onder de burger. Koos hield voet bij stuk, een rechte rug"
Chris van Dam 2e Kamerlid op LinkedIn

"Ben begonnen in “Een flitsende carrière’ van @KoosSpee en je zit er meteen goed in. Ik wil eigenlijk niet stoppen met lezen, maar ik schijn nog te moeten slapen vannacht.  Zijn boek is top!"
Stefanie op Twitter 

"Sterker nog...ik heb het boek van @KooSpee vanmiddag uitgelezen! Nog niet eerder een boek in dit tijdsbestek van A tot Z verslonden. Fijne en pakkende schrijfstijl; mooie en soms aangrijpende verhalen/voorbeelden uit de praktijk en ook pittige kwesties. Een persoonlijk inkijkje vond ik mooi. Top."
Martine de Vries op twitter

"Begonnen met lezen van het boek “Een flitsende carrière’ van #verkeerdebaas van @KooSpee, erg goed geschreven"
@drugsexpertise op Twitter

KooSpee

Het Nederlands elftal had van mij best iets meer mogen schitteren op het WK, maar ik heb er meer van genoten dan die Valentijn Driesen vd Telegraaf. Wat een azijnpisser.

Wilt u Koos Spee als spreker of dagvoorzitter?


Beroepsverkeer

Veilig en soepel door het verkeer zonder schade, letsel of bekeuringen

Beleid

Geen mooie woorden of dikke rapporten, maar praktische oplossingen

Handhaving

Effectief inzetten van mensen en middelen om uw doelstellingen te realiseren